Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.10.2004, Štěpán Mrázek, článek
Stejně jako každý rok se i tentokráte redakce Světa hardware vydala na Invex. Z hlediska redakční návštěvy a referování o novinkách, jsme skutečně byli hotovi velice rychle. aby také ne, když…
V | 20.10.200414:15
Ahoj, četl jsem vaši vášnivou diskuzi a musím souhlasit hlavně s tím smažákem :­-­). Jezdím na Invex už několik let tedy pamatuji si předvedení 486DX a P75 atd. Je to fakt bída, ale jezdím tam pořád ­(zdarma vstup nebo kdysi přelízání přes plot­). Jak psal prve dkas, ti Asiati jsou asi opravdovou novinkou :­-­) Dřív tam byli přímo třeba výrobci komponent a dneska je tam pan OKNA ­(tímto chci poděkovat panu Billu Gatesovi za stabilitu WinXP a předešlých OS! včetně bezesporu kvalitních Office produktů­) spolu s mob. operátory, projektory a plasmaTV. Jo ještě bylo dobrý, jak tam vystavovali policajti!!

S pozdravem INVEX stojí za h...o V.
Odpovědět0  0
dkas (24) | 20.10.200410:54
Na slavný Invex jsem přestal jezdit zhruba před pěti lety, protože to fakt nemám zapotřebí. Ta výstava je o ničem. Myslím si, že maximálně můžou zaujmout zmiňovaní Asiati, protože nabízej něco, co tu třeba ještě není ­(teda myslím v designu :­-­). Takže Invex 4ever
Odpovědět0  0
cyberpank (11) | 17.10.200413:44
hmmmm fakt to letos stalo za pic*. Ten smazak jsem mel taky a ten syr tam snad ani nebyl :­( HW noviky prakticky zadne. A cele mi to tak pripadalo jako minulej rok, hlavne prezentace hw. Hosteky taky uz nejsou co bejvavali, Tmobil me zklamal, kdyz si zabral cely X a v nem prakticky nic. Pro toho demen***ho zastance intelu, nejak si nepamatuju, ze bych tam nekde neco videl od intelu.Celekem me taky pobavilo, kdyz jsem se sel kouknout do Z za kamosem, tak jsem zahlid ze tam jel d3, a tak jsem prisel bliz a ocekaval nadupanou masina na ktere se to nebude trhat pojede to v high detailech a co nevidim, bylo to tak na medium a trhalo se to jak svina nevim nevim :­( Proste invex de do riti a je to rok od roku horsi. Skoda bejvavala to dobra vystava, ale to jsem byl jeste klucik a chtel jsem jen parit a ne cumet i po technice a ted kdyz me to zajima, tak tam nic neni a vlastne tam ani neni poradne co parit :­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­(­( A jinak me serou ty debilni pubosi, ktery obklopej kazdou prezentaci, kde se neco dava zadara. GRRRRR jak ja to nesnasim, zastrelit na miste a je klid. AMD 4ever a krysa od M$ :D
Odpovědět0  0
bergamot | 16.10.200419:15
Vzpomínám si, že před léty vždy po skončení invexu došlo k patrnému pádu cen hardware.
Nevíte jestli to platí i v součsanosti _?
Odpovědět0  0
komisar_durex (53) | 16.10.20042:35
Nevim byl sme na invexu poprvy...a muzu rict jediny ­"hruza bida des­" z HW o kterej mi de predevsim tam nebylo defkto vubec nic....SW de tak nak bokem.....mno co se microsoftu tyce..tam sem radsi ani nebyl....nemam je nak v lasce...:­-­)......vsude lidi jako.........a vrchol byl kdyz sem si kupoval smazak...nejen ze psali cenu menu smazak plus cola 40 ­(snad sem se neprekouk­) ale kdyz mi za samotnej smazak nauctovali 40 nic sem nerikal uz sem byl fakt zdeptanej:­-­).....ale vrchol byl kdyz sem se do nej zakous ­(o tom ze tam meli problemi s vracenim i treba 10KC nluvit radsi ani nebudu:­-­)...byl to hnusne vobalenej jeden max dva platky eidamu...fuj sem myslel ze se po...ale to uz se HW moc netyka...rohodsne ale za invex uz prachy nikdy vyhazovat nebudu ani nehodlam!
Odpovědět0  0
Predator......... | 16.10.20042:28
Invex už úplně ztratil svoje kouzlo a je absolutně na nic... Všechno je dělaný většinou jen pro nažehlený panáky, který si tam nadělaj spoustu smluv... V GameHall to stálo taky za nic... Bylo tam tak přerváno, že když člověk vstoupil jedním vchodem dovnitř, tak byl během pěti minut vytlačenej jiným vchodem ven... Prostě to už nemá svoji šťávu a je to škoda peněz.... Asi nejvíc mě zaujal stánek, kde vystavovali pilníky na nehty.... fakt debilita.....
Odpovědět0  0
Mtex | 15.10.200422:36
No mate pravdu, cim dal tim slabsi ... tedy jak pro koho ... pro nas co maji radi HW urcite :­-­) jeste ze sem mel vstupenky zdarma a hostesky take usli.
No asopn FOX comp. neco z HW ukazal. A to sem si chtel koupit svitici fan ale kde kdyz tam nebylo nic moc na vyber.
Odpovědět0  0
flash.b | 15.10.200414:25
Myslím si že největší ostudu utrpěl Microsoft, který ozdobil sve partnery ­(pavilon V­) velkým platném Microsoft do škaredého netvárného obdélníku a sám vystavoval v konferenční místnosti v pavilonu A. Hostesek jsem videl u Microsoftu pouze tři a to spali na schodech kde měli dva uboze spojene stolky a malím pismem napsáno recepce. Jednotlive expozice Microsoftu staly taktež za to, byli umístěny v jednotlivých skleněných výklencích a jednalo se zase o sražene stoly s vysokymi přepažekami mezi něma, které informovali co u tech stolu se možná rozebirá. Že by česky Microsoft krachoval nebo si všichni koupili auta a na INVEX jim už nezbylo moc peněc, že to tak ubohým způsobem zalepily svou prezentaci co by největšího prodejce SW na českém trhu?
Odpovědět0  0
blackhat | 20.10.200412:49
...presne tak. Chtel jsme jim udelat kseft na 120­-140 licenci Offisu,,,coz zas tak maly penize nejsou, ale utvrdili me ze z tech openofficu proste neprejdeme :­) :­)
Sem cekal aspon gulasek a parecek a nejakyho pacholka, ale pacholek nikde, poze mi daly vseobecnou vizitku na firmu MICROSOFT, na kterou zezadu napsaly nejakoy jmeno nejaky buchty v praze. No proste sem cekal vic no.
Odpovědět0  0
huberk (2) | 15.10.200410:32
No podle mě je to rok od roku horší. U některých stánků odmítají mluvit česky což se mi zdá dost špatné. ­"i když se domluvím anglicky­" Je mi to dost nepříjemné že si některé velké společnosti nejsou schopny sehnat ani překladatele. Navíc od středy tam přicházejí školy a to je teprv vrchol. Jo a navíc po tom co člověk vešel dovnitř se mu udělá zle z pohledu na obří nápis MICROSOFT.
Odpovědět0  0
DaBl | 15.10.200413:02
Příspěvek byl odstraněn redakcí pro použití vulgárních výrazů.

Štěpán Mrázek
Svět hardware
Odpovědět0  0
JohnyH (15) | 15.10.20048:36
Invex nix moc... HW nic moc. SW pro mne nezajimavy. Hostesky usly :)
Odpovědět0  0
huberk (2) | 15.10.200410:36
To jo no hostesky jseou každý rok velmi hezské. Ale i na stáncích nevěděli v podstatě nic o svých produktech. Nebudeme jmenovat ­"D­-Link a spousta dalších"
Odpovědět0  0
bz | 15.10.20047:54
Už jsem se vyjádřil na Živě ­- užitková hodnota dnešního Invexu pro zájemce o PC techniku je NULA.
Na webu Svethardware a dalších se toho dozvím více.
Odpovědět0  0
Mrázek na Hrad | 15.10.20042:06
Článek je z těch velmi dobře propečených. Dozvěděli jsme se, že autor je fanda AMD a dělá reklamu společnosti FOX ­(ta Intel ignoruje a jejich instalace HW a SW jsou opravdu příkladné ­- viz stránky výrobce­). Díky kvalitnímu zpravodajství SHW je zbytečné na Invex jezdit.

Bravo! Jen tak dál.
It­'s Real World, Really, Really ­- Mr. Mrazek!
Ať žije kocovina !!!

P.S. Není kocovina vulgární výraz?
Odpovědět0  0
Zdeněk Kabát (474) | 15.10.20047:47
Nevím, jestli jste na Invexu byl nebo nebyl, ale na tohle musím reagovat. Pokud bychom měli na našich stránkách o něčem psát, jsou to novinky. Smutné je, že Invex už není o novinkách několik let a z hlediska HW tam skoro nic zajímavého nenajdete.

Stánek FOX Computers byl opravdu výjimkou, protože se opravdu snažil o to, aby něco skrz novináře ukázal. Proběhla na něm demonstrace čipsetu nForce4 ­(info je zatím pod NDA­) a byly na něm zástupci nejen českého AMD, ale i evropského AMD a nVidie. Na žádném jiném stánku jsem nic takového nezaznamenal.

ad Váš oblíbený Intel ­- na Invexu samozřejmě přítomný byl, a to v podobě akcí typu Digitální domácnost ­(společně se Sony­) nebo WiFi Life 2004. U obojího se ale jednalo o známé věci hlavně pro lidi, kteří dané problematice tolik nerozumí ­(což myslím není případ čtenářů SHW­). Co se týče procesorů, Intel jen pohodil myslím 5 modelů na stánek Brave, jinak nic.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 15.10.20048:15
Ten fanda AMD už léta zarputile nakupuje do kanceláře procesory Intel ­(vyjma test centra, tu AMD nenajdete­) a cca 2 měsíce zpět se pohádal se systémákem, že na novém serveru, který jde k providerovi bude Pentium 4 a ne Athlon 64 :­-­). Jinak ale máte pravdu, fandím AMD ­- díky této firmě jsou procesory slušně levné a výkonné...
Odpovědět0  0
random | 15.10.20048:24
Takže jestli dobře rozumím díky AMD firma Intel vyrábí levné a výkonné procesory, a proto jí fandíte ? ­(Neumím si jinak vysvětlit proč by jste nakupoval Intel...)
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 15.10.20048:44
tak tak, nebýt AMD jsou ceny procesorů Intel o hoooooodně vyšší a jejich parametry o hoooooodně horší ;­-)
Odpovědět0  0
ZeeZ | 15.10.200411:48
tak tak, nebýt Intelu jsou ceny procesorů AMD o hoooooodně vyšší a jejich parametry o hoooooodně horší ;­-)
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 15.10.20049:13
Intel kupuji do kanceláře z jednoho důvodu: celé řešení je značky Intel: čipset, grafické jádro, Ethernet řadič, základní deska, procesor a v případě rack serveru i PC skříň. Toto je důvod proč fandím Intelu. Co se týká notebooků, tak zatím Centrino jasně vede... AMD mám zase v domácím počítači na kterém hraji hry :­-­)

A AMD hrozně moc fandím, protože díky této firmě šel výkon procesorů nahoru a ceny dolů...
Odpovědět0  0
arny_71 (74) | 15.10.200413:57
Myslím, ze fy AMD by ocenila, kdybyste ji svou naklonnost dal najevo ponekud hmatatelnejsimi prostredky, nez par vetami v diskusi, napriklad nakupem jejich procesoru do redakcnich stroju...

Mimochodem, co myslite pojmem ­"graficke jadro­"? Integrovanou grafiku na z.desce? Co to ma spolecneho s procesorem?
Odpovědět0  0
Santi (7) | 15.10.200414:51
Bylo by dobré přečíst si celou odpověď. Celé řešení je INTEL tudíž i MB, tím je i myšleno grafické jádro, které je zřejmě na desce integrované.
Taktéž neberu do kanceláří nic jiného, než INTEL CPU i MB.
Odpovědět0  0
Scipio | 22.10.200414:25
No on autor nebude ani tak fanda AMD jako spíše fanda ­"lišáckejch PC­", mimochodem naposledy jsem málem spadl smíchy ze židle, když jsem si přečetl jejich firemní slogan­- totiž doslovný překlad letitého sloganu Alienware
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.